Alcoa heeft zich succesvol getransformeerd om twee sterke waardegenererende bedrijven te kunnen creëren die elk hun eigen strategische richtingen volgen. De één, een wereldwijd concurrerend, geavanceerd toeleverend bedrijf, genaamd ‘Alcoa Corporation’. De andere, een global ‘innovator’ die helpt om industrieën en markten vorm te geven en wereldwijd bijdraagt aan nieuwe manieren van vliegen, rijden, verpakken en bouwen. Kawneer is onderdeel van Arconic.

De naam Arconic staat voor ons iconische erfgoed en de voortdurende toewijding aan industriebepalende innovatie.

A. Doet herinneren aan Arconic’s trotse Alcoa-erfgoed.

Arc. Staat voor de voortgangsboog en Arconic’s voortdurende streven naar ontwikkeling voor klanten, medewerkers, aandeelhouders en gemeenschappen.

Conic. Roept de bedrijfsgeschiedenis op van het uitvinden van iconische baanbrekende producten en onze constante focus op de volgende baanbrekende innovatie.

Bij Arconic creëren we baanbrekende producten die helpen industrieën vorm te geven.

In nauwe samenwerking met onze klanten, bieden we oplossingen voor complexe technische uitdagingen om de manier waarop we vliegen, rijden, verpakken en bouwen te transformeren.

Door middel van de vindingrijkheid van onze mensen en geavanceerde productietechnieken leveren we deze producten met een kwaliteit en efficiëntie die het succes van onze klanten en de waarde van hun aandeelhouders waarborgt.

Van de revolutionaire aluminium carrosserie voor de Ford F-150 tot de schoepen van straalmotoren die bestand zijn tegen temperaturen die ver boven hun smeltpunt liggen, onze producten tillen innovatie naar een hoger niveau en maken datgene mogelijk waar we eerder alleen van konden dromen.

Op de website www.arconic.com is veel meer informatie te vinden.

Voor u als relatie, in uw dagelijkse omgang met de locatie Harderwijk, verandert er helemaal niets. Alle processen, producten en dienstverlening binnen de locatie Harderwijk zullen ongewijzigd blijven. Alle gecombineerde dienstverleningen, zoals Credit Management, Supplier Management en betalingsverkeer zullen vanuit Arconic gecommuniceerd worden in plaats van Alcoa, alle huidige voorwaarden en afspraken blijven echter ongewijzigd. Volgend op de verandering van Alcoa naar Arconic veranderen alle email adressen naar voornaam.achternaam@arconic.com. De @alcoa.com email-adressen zullen nog een half jaar doorgestuurd worden naar het nieuwe emailadres.

Arconic heeft drie ‘global business groups’:

* Engineered Products and Solutions

* Global Rolled Products

* Transport and Constructions Solutions

Onderdeel van Transport and Construction Solutions is Arconic’s Building and Construction Systems business unit. Kawneer is vervolgens het grootste onderdeel van Building and Construction Systems.

Kawneer is een wereldleider op het gebied van aluminium ramen, deuren en gevels. Met vestigingen in Europa, Noord-Amerika, Azië, en Zuid-Amerika. Kawneer is wereldwijd het merk waaronder het moederbedrijf Arconic (voor de splitsing: Alcoa) haar oplossingen voor aluminium ramen, deuren en gevelsystemen vermarkt. Als Alcoa Architectuursystemen hadden we al een nauwe samenwerking en vond er al kennisuitwisseling plaats met onze collega’s van Kawneer in Europa en over de wereld. Door deze naamverandering is nu ook onze naam in lijn met onze zusterbedrijven over de hele wereld.

Kawneer is een wereldleider op het gebied van aluminium ramen, deuren en gevels. Met vestigingen in Europa, Noord-Amerika, Azie, en Zuid-Amerika. Kawneer is wereldwijd het merk waaronder het moederbedrijf Arconic (voor de splitsing Alcoa) haar oplossingen voor aluminium ramen, deuren en gevelsystemen vermarkt.

De verandering brengt geen negatieve impact, integendeel er ontstaan juist vele positieve mogelijkheden door Kawneer. Een wereldwijd kennisnetwerk en jarenlange ervaring op het gebied van ramen, deuren en gevels bieden vele kansen waarbij u als relatie uiteindelijk profiteert van nog innovatievere producten. Wat concreet verandert is dat we onze producten aan alle verschillende marktpartijen vermarkten onder de naam Kawneer. De contactpersonen en telefoonnummers die u nu gewend bent zullen onveranderd blijven. We blijven bereikbaar op het domein alcoa-architectuursystemen.nl, onze nieuwe domeinnaam is echter: kawneer.nl.

Ons bedrijf verandert in positief opzicht. We zitten in een prachtig nieuw gebouw, wat bijdraagt aan de optimalisering van ons logistieke proces, en wat de potentie heeft om nog meer verbeteringen door te voeren. Daarnaast zijn we onze strategie voor de toekomst verder aan het aanpassen waarin we nieuwe markten en mogelijkheden onderzoeken. Ook hebben we nieuwe mensen aangenomen die onze organisatie versterken. Onze nieuwe General Manager Hans Jacobs speelt een centrale rol in deze nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast bieden onze nieuwe producten een nieuw perspectief aan zowel de eindgebruiker als u, onze relatie. Hello New View. Meer transparantie, comfort, flexibiliteit en creativiteit.