Alcoa Architectuursystemen heet vanaf vandaag Kawneer

04 Nov 2016 • Harderwijk

Alcoa Architectuursystemen gaat verder als ‘Kawneer’

En introduceert eerste product onder nieuwe naam: de RT 82 HI+

Het moederbedrijf van Alcoa Architectuursystemen in Harderwijk is sinds 1 november opgesplitst in twee zelfstandige, beursgenoteerde bedrijven, Alcoa Corporation en Arconic. De locatie in Harderwijk valt in deze nieuwe situatie onder Arconic. Volgend op deze transformatie heeft Alcoa Architectuursystemen vanaf 4 november een nieuwe naam om aan te sluiten bij de zusterbedrijven over de hele wereld: Kawneer. Een mooi moment voor Kawneer Harderwijk om het eerste product onder deze nieuwe naam te introduceren: de RT 82 HI+.

Transformatie van Alcoa

Alcoa heeft zich succesvol getransformeerd door twee sterke waardegenererende bedrijven te creëren die elk hun eigen strategische richtingen volgen. De één, een wereldwijd concurrerend, geavanceerd toeleverend bedrijf, genaamd ‘Alcoa Corporation’. De andere, een global ‘innovator’ die helpt om industrieën en markten vorm te geven en wereldwijd bijdraagt aan nieuwe manieren van vliegen, rijden, verpakken en bouwen.

Veel kansen met Kawneer

Binnen Arconic worden de aluminium ramen, deuren en gevels wereldwijd vermarkt onder de naam Kawneer. Met de transformatie van Alcoa is dit dus het moment om ook in de Benelux de naam in lijn te brengen met de zusterorganisaties over de hele wereld. Door deze verandering naar Kawneer ontstaan vele positieve mogelijkheden. Een wereldwijd kennisnetwerk en jarenlange ervaring op het gebied van ramen, deuren en gevels bieden vele kansen waarbij relaties uiteindelijk profiteren van nog innovatievere producten. Een voorbeeld hiervan is de RT 82 HI+.

Oneindige vormgevingsvrijheid met de RT 82 HI+

Vanaf 4 november lanceert Kawneer het nieuwe, innovatieve, Passiefhuis phB gecertificeerde raam- en deursysteem RT 82 HI+. Het is het eerste systeem wat ze introduceert onder haar nieuwe naam. Met een inbouwdiepte van slechts 82 mm en de Uf waarde van 0,79 W/m2K is het op dit moment het minst diepe systeem met de hoogste isolatiewaarde in de markt. De RT 82 HI+ is bedoeld voor hoogwaardige, duurzame nieuwbouw van woningen en kantoren, maar is ook toegesneden op het energetisch verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. Daarbij zijn de architecten en woningeigenaren niet vergeten. Doordat het systeem deel uitmaakt van het modulaire RT-systeem biedt dit bijna oneindige vormgevingsvrijheid. Belangrijk bij nieuwbouw van woningen en kantoren, maar ook in de renovatie. Zo kan een jaren ’30 stalen profiel vervangen worden door de GT 70 S vormgeving of een houten kozijn door de hout-renovatie vormgeving. Dit alles in combinatie met de hoge isolatiewaarde van de RT 82 HI+.