Archicup 2017 Rotterdam

07 Oct 2017 • Rotterdam


Op zaterdag 7 oktober werd de Archicup 2017 in Rotterdam gespeeld. Een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi met deelnemende teams van allerlei Rotterdamse architectenbureaus. De opkomst was groot dit jaar met teams van Cepezed, BARCODE architects, Broekbakema, De Zwarte Hond, CULD, djGA, Ector Hoogstad, Groosman Architecten, Group A, Happel Cornelisse Verhoeven Architecten BV, KCAP, Atelier Kempe Thill, Kraaijvanger, Maxwan, Mecanoo, MEI Architecten, MVRDV, OMA, Orange architects, Powerhouse Company, West 8 en ZUS.Het verliezende team van het voorgaande jaar neemt de organisatie van het toernooi op zich. Dit jaar was de organisatie daarom aan ZUS offices. De locatie van het evenement was het Schouwburgplein in Rotterdam. Normaal gesproken een normaal plein, maar door toedoen van een kunstproject was het totale plein bekleed met tapijt. Een unieke locatie dus, die zeer gewaardeerd werd door de 22 aanwezige bureaus.

Helaas bleek het weer wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken. Ondanks het slechte weer werd er actief en enthousiast gespeeld. Om 10 uur startten de eerste drie wedstrijden en rond half 6 werden de twee finales gevoetbald: de finale om de winnaar en de finale om de verliezer. Aan aanmoediging ontbrak het niet, beide wedstrijden werden goed bezocht.

In de finale om de winnaar ging het tussen Atelier Kempe Thill en OMA (de verliezer van 2 jaar geleden). Uiteindelijk kwam daar Atelier Kempe Thill als winnaar uit de bus. In de finale om de verliezer, en dus de organisatie van Archicup 2018, ging het tussen Happel Cornelisse en Verhoeven Architecten (HCVA) en Group A. Group A verloor 3 jaar geleden al de Archicup en wilde niet terug naar huis met de verliezerscup. Gelukkig voor hen was dit niet nodig en is de organisatie van het toernooi volgend jaar voor HCVA. Ze namen de prijs waardig, juichend en springend aan.

Bij het uitreiken van de wisselbeker voor de winnaar barstte er een klein feestje los. Atelier Kempe Thill nam al hossend de beker in ontvangst. Uiteraard werd ook de traditionele winnaar van de T-shirt ontwerpwedstrijd onthuld: Powerhouse Company kreeg een prachtige zelfgemaakte kroon uitgereikt. Al met al een sportieve en zeer gewaardeerde editie van de Archicup!


Locatie: Rotterdam