Kawneer exposeert op Polyclose 2018

17 Jan 2018 •

Op 17, 18 en 19 januari vindt in Gent de tweejaarlijkse vakbeurs Polyclose plaats. Dé vakbeurs voor ramen, deuren en gevels in de Benelux. Registreer gratis met de code P815256818 op www.polyclose.be/nl/registreer-uw-bezoek/. Kawneer, de bedenker van modulaire façade systemen, exposeert hier met verschillende innovaties op het gebied van aluminium ramen, deuren en gevels. Denk aan een schuifpui met hoge isolatiewaarde, ongekende Passiefhuis mogelijkheden en een veelzijdige structurele vliesgevel. Lees snel verder.

RT 82 HI+: ongekende Passiefhuis mogelijkheden
Het raam- en deursysteem RT 82 HI+ met Passiefhuis PhB certificaat is momenteel het minst diepe en smalste aluminium systeem met de hoogste isolatiewaarde in de markt. De RT 82 HI+ van Kawneer biedt uitgebreide mogelijkheden voor energiebesparing en vormgeving. Sinds kort zijn ook deuren en stolpramen in de RT 82 HI+ uitvoerbaar. Dat maakt de aluminium RT 82 HI+ het systeem met de meeste mogelijkheden voor Passiefhuis.

AA 4110 HI: schuifpui met hoge isolatiewaarde
Kawneer blijft innoveren en wil haar bestaande systemen blijven verbeteren en vereenvoudigen. Een van Kawneer’s nieuwste innovaties is de AA 4110 HI: een aluminium (hef)schuifsysteem. De AA 4110 HI laat vooral bij grotere en zwaardere maten zijn ware kracht zien. Het systeem is uitermate geschikt voor extreme toepassingen, puien tot wel 3,5 meter hoog, grote gebouwhoogten en hoge windsnelheden, heeft een uitstekende isolatiewaarde, is geschikt voor triple glas en kan hand- en elektrisch bediend worden uitgevoerd.

AA 100 SSG: een veelzijdige structurele vliesgevel
Door te blijven innoveren en het verbeteren en vereenvoudigen van haar systemen heeft Kawneer een nieuwe variant van het AA 100 Q vliesgevelsysteem ontwikkeld: de AA 100 SSG. Het systeem voor een prachtige, eindeloos lijkende gevel met nauwelijks zichtbare belijning door de structurele vormgeving waardoor vlakheid, transparantie en een grote mate van weerspiegeling gecreëerd worden. Met een glaspakket tot 50 mm en een maximaal glasgewicht van 500 kg een gedegen systeem. De AA 100 SSG maakt het mogelijk zowel een structurele gevel als een semi-structurele gevel (horizontaal en verticaal) te maken.

Bij de structurele vliesgevel AA 100 SSG is een naar buiten draaiend, verborgen, beweegbaar deel ontwikkeld dat in verschillende uitvoeringen toegepast kan worden, zowel hand- als elektrisch bediend en volledig prefab te produceren. Afhankelijk van het toegepaste beslag kan met dezelfde profielen zowel een parallel uitzetraam als een uitzetzakraam gecreëerd worden. Deze ramen kunnen gecombineerd worden met de standaard vliesgevels van Kawneer: AA 100 Q en AA 100 Q HI+. De maximale afmetingen van het parallele uitzetraam zijn 3 meter hoog, 1,5 meter breed met een maximaal gewicht van 200 kg en een maximale glasdikte van 50 mm. Bij elektrische bediening zijn, afhankelijk van een aantal factoren, nog grotere afmetingen mogelijk in overleg. Voor het structurele uitzetzakraam geldt dat de maximale afmetingen 2,5 meter hoog en 180 kg zwaar zijn met een maximaal glaspakket van 40 mm. De maximaal toegestane breedte is afhankelijk van het gewicht.

Projectoplossing: elektrisch bedienbaar parallel uitzetraam
Kawneer heeft een eigen afdeling Project Solutions. Deze afdeling komt in beeld wanneer er aanvullende eisen aan de standaard systemen worden gesteld. In overleg wordt er dan een innoverende projectoplossing op maat bij uw project ontwikkeld. Een voorbeeld van zo’n projectoplossing is het geheel elektrisch bedienbare parallelle uitzetraam. Het grote voordeel van deze projectoplossing is de grote mate van ventilatie, terwijl het raam maar een klein stuk open gaat. Daarnaast ziet het er architectonisch goed uit en zijn er geen schuine, maar alleen rechte, parallelle vlakken te zien als het raam open staat. Het element heeft hetzelfde uiterlijk als het vaste glas. Door de elektrische bediening zijn hele grote ramen mogelijk, afhankelijk van het project en in overleg met Kawneer. De motoren voor de elektrische bediening zijn esthetisch weggewerkt en dus niet zichtbaar.

Cradle to Cradle: AA 100 Q
Kawneer draagt bij aan een circulaire economie en Cradle to Cradle en hecht veel waarde aan toekomstbestendige producten. Daarom is Kawneer bezig geweest met het Cradle to Cradle certificeren van een van haar aluminium systemen. De vliesgevel AA 100 Q ontvangt binnenkort het Cradle to Cradle Brons-certificaat op het totale product. Een belangrijke vooruitgang, aangezien in 2030 in Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossielen) gebruikt moeten worden. Deze en andere Europese maatregelen worden onderstreept door het recent in Parijs gesloten Klimaatakkoord.

Mastering Simplicity
Kawneer, de bedenker van modulaire façade systemen. We weten alles van aluminium en blijven onze high-end oplossingen voortdurend vereenvoudigen. Zo creëren we het perfecte uitzicht en laten we mensen leven en werken in een comfortabele omgeving. Wij helpen je.

Met Kawneer’s modulaire aluminium systemen voor ramen, deuren en gevels maakt het niet uit wat het uitgangspunt is van uw ontwerp, of dat nu esthetiek is of functionaliteit. Wanneer het esthetiek is kunt u kiezen uit één van de 8 prachtige vormgevingen, variërend van renovatie tot modern. Wanneer het uitgangspunt functionaliteit is biedt Kawneer alles van inbraakwerendheid en brandwerendheid tot Passiefhuis isolatie. Kawneer’s modulaire systeem is zo bedacht dat onafhankelijk van de functionele eigenschappen, de vormgeving aan de buitenzijde hetzelfde blijft. Zo maken ze het u als architect, raamfabrikant of aannemer makkelijk om te doen waar u goed in bent: prachtige gebouwen ontwerpen en bouwen.


Locatie: Archimedesstraat 9 • 3846 CT Harderwijk • +31 (0) 341 464 611